• Home

Haal een thuisbatterij in huis, want zo bespaar je op je elektriciteitsfactuur door meer zelf te verbruiken. Neetens bvba zorgt voor een optimale installatie van je zonnepanelen gekoppeld aan een thuisbatterij. Heb je al zonnepanelen? Dan kan daar gerust een gepaste batterij aan gekoppeld worden. Zonder twijfel is dit de beste investering voor een hoog rendement. Momenteel wordt er een premie aangeboden vanuit de Vlaamse overheid voor wie een thuisbatterij koopt of least.
Hoe werkt een thuisbatterij?
Een thuisbatterij komt in de meeste gevallen samen met een zonnepaneelinstallatie. Met een thuisbatterij sla je het teveel aan stroomproductie door je zonnepanelen op. Zo kan je ook ’s morgens, ’s avonds en ’s nachts je eigen energie gebruiken. De batterij wordt terug aangevuld, van zodra er meer opbrengst is dan verbruik. Pas wanneer de thuisbatterij leeg is, zal weer stroom van het energienet worden gehaald.
Wat zijn de voordelen van een thuisbatterij?
• Een lagere energiefactuur, want je gebruikt meer eigen geproduceerde energie en dus minder netstroom.
• Je gebruikt groene en milieuvriendelijke stroom.
• Een thuisbatterij is enkel mogelijk bij een digitale meter. Daarbij komt het voordeel dat je geen prosumententarief meer betaalt, omdat je geen terugdraaiende teller meer hebt.
• Je voorziet in je eigen stroomvoorraad, wat je ook minder afhankelijk maakt van het stroomnet.